Coaching

Naast de behandelingen kun je bij ons terecht voor coaching. Hierbij kun je kiezen uit coaching in de vorm van een gesprek of coaching in motion (in beweging).

 

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek, een intake, maken we kennis en gaan we inventariseren waar jouw ondersteuningsbehoefte ligt. Gezamenlijk gaan we kijken wat jouw doel is van de coaching en wat je wilt bereiken. We vinden wederzijds vertrouwen en een goede “klik” essentieel in jouw persoonlijke groeiproces. Tijdens het eerste gesprek kan zowel de coach als de cliënt ervaren of dit vertrouwen aanwezig is. Daarna stellen we, bij wederzijds goedvinden, een vervolgplan op waarbij de doelen stellen op korte en langere termijn en een plan hoe we je ondersteunen die doelen te bereiken.

Daarnaast bespreken we welke manier van coaching het beste bij je past. Dus of je nu de voorkeur hebt voor gesprekken of liever lichamelijk actief bezig bent tijdens de coaching, bij ons kun je alle kanten op.

 

Coaching

Tijdens de coaching ondersteunen wij je om op een positieve manier naar de  gestelde doelen toe te werken. Wij geloven we in de kracht van positiviteit. Doelstelling is de obstakels en negativiteit in je leven te transformeren naar positieve zaken. “Dat wat je aandacht geeft, groeit”.

Het aantal coachingsgesprekken is afhankelijk van het doel dat je hebt. Bij voorkeur werken we in een kortdurend traject naar het gestelde doel toe. Per traject richten we ons op één doel (eventueel ingedeeld in een aantal subdoelen) om het traject overzichtelijk en haalbaar te houden. De succesmomenten spelen een grote rol in het coachingstraject.

In één op één gesprekken krijg je ondersteuning bij een thema, situatie of levensfase waarin jij ondersteuning nodig hebt. Dit kunnen diverse thema’s zijn, zoals rouwverwerking, depressie, stress/burn-out, traumaverwerking en omgaan met hoogsensitiviteit. Wij kunnen je ondersteunen in elke fase van je leven.

Naast coaching in de vorm van een gesprek, bieden we coaching in motion aan.

 

Coaching in motion

Ben je liever lichamelijk actief bezig, dan is Coaching in Motion wellicht geschikt voor je! Bij Coaching in Motion gebruiken we een combinatie van coaching en beweging. Dit bewegen kan op verschillende niveaus, afhankelijk van jouw wens en lichamelijke mogelijkheden.

Bewegen heeft veel overeenkomsten met het dagelijks leven en hoe we met de dagelijkse dingen omgaan; bijvoorbeeld met weerstand, je leefruimte, balans en omgaan met energie en grenzen.

De coaching in Motion is ontwikkeld om mensen te helpen bij uitdagingen of het behalen van doelen.

Voordelen van Coaching in Motion:

  • mentaal en fysiek raak te slaan op de gestelde doelen
  • Coaching in Motion is individueel, je hebt je eigen coach
  • een langdurig resultaat door een pure en krachtige methode
  • holistische aanpak: het gaat om jou!
  • de transformatie naar positiviteit, leren omgaan met weerstand
  • kortdurende trajecten, daardoor snel resultaat
  • betaalbaar en laagdrempelig